Biografi

Hell & bögarna uppstod ur det som tidigare var ensemblen Borgerligheten. Medlemmarna ville söka sig inåt, de ville finna det som går hem i stugorna och som gör varje dansgolv till chansgolv. De sökte sig till de ljuva tonerna från den akustiska gitarren i samklang med de ljuva stämmor som orkestern förfogade över.
 
År 2004, då borgerligheten slutligen splittrats efter en rad sensationella löpsedlar i Se&hör och Stenhamra nya tidning, begav det sig och ett flertal listettor författades och tonsattes. Gehöret för den musik som producerades lät inte vänta på sig. Kalendrarna fylldes snabbt med turnédatum och program som Allsång på Skansen, Så ska det låta och Bingolotto besöktes flitigt och musikstycket Gnistan i dig gick rakt in på svensktoppen. "Jag kände på mig att det länge funnits ett sug efter det vardagliga, den typiskt svenska folkhemskänslan i musiken" säger Bögarna till Dagens nyheter efter att ha tagit del av försäljningssiffrorna. "Nu har vi äntligen gett folket det som de suktat efter så länge"...The Wannabis
Elbas: Gustav Holmqvist
Synthesizer: Basse Forssman
Batteri: Robin Söderqvist

Vid mer festliga tillställningar tar Hell & Bögarna hjälp av sitt eminenta kompband, the Wannabis. Så fort kompbandet tar ton så förvandlas de gemytliga visorna till regelrätt populärmusik med en stor portion kärlek.

Idén föddes under våren 2005 då orkestern ville ge sina kärlekstörstande beundrare något lite extra att svänga höfterna till när kvällen skymmer.

Inför återföreningen 2006 så utökades kompbandet från att bara innehålla en trummis till att numera även inhysa såväl synthesizer som elbas. Således spelar Bögarna numera akustisk gitarr och Hell axlar den elektriska.Kompisarna
Piano: Ebba Jacobsson Steiner
Kontrabas: Gustav Holmqvist

Den gyllene medelvägen mellan en akustisk visduo och ett fullskaligt rockband saknades, och tomrummet kom snart att fyllas av det akustiska kompbandet Kompisarna. Hösten 2008 introduceras den alternativa sättningen med pompa och ståt.

Kompisarna håller fasta på det mysiga och intima, men fyller ut ljudbilden med kontrabas och piano, då Hell bemästrar stålsträngsgitarren och Bögarna tar sig an den 12strängade dito.